Help mijn nagels verkleuren in de zomer! | Oorzaak en oplossing – Dré Cosmetics

Translation missing: en.general.ie11_support_message

Help mijn nagels verkleuren in de zomer! | Oorzaak en oplossing

Help mijn nagels verkleuren in de zomer! | Oorzaak en oplossing

In de zomer kiezen de meeste klanten voor een felle kleuren. Jij als nagelstyliste hebt een prachtige set gezet en een dag of weekje later telefoon van je klant. "Help mijn kleurtje is vlekkerig geworden of verkleurd." Je hebt als nagelstyliste je werk perfect gedaan en ook een toplaag met UV-filter gebruikt.
Waar loopt het dan fout en hoe kan je dit voorkomen?
Lees je even mee?

Topcoat met UV-filter

Er zijn heel veel verschillende topcoats op de markt, zowel met als zonder UV-filter. Een topcoat met UV-filter bevatten ingrediënten die de nagels beschermen tegen verkleuring. Vooral felle en neon kleuren zijn hier extra gevoelig aan. Een topcoat met een UV-filter kan je herkennen aan het blauwe licht dat oplicht in de UV-lamp, het nadeel van zo een topcoat met UV-filter is dat deze op donkere kleuren zoals zwart, donkergroen,... een blauwe schijn achterlaten. Maar ook andere factoren kunnen een rol spelen.

1. Onvoldoende UV-bescherming

Een topcoat met UV-filter is gemaakt om bescherming te bieden tegen UV-stralen, maar dat is vaak niet genoeg. Ze zijn niet allemaal van dezelfde kwaliteit en minder van kwaliteit. Kies dus voor een kwalitatief merk en vermijd goedkope merken. De goedkopere merken zijn dikwijls van veel mindere kwaliteit en bevatten ingrediënten die sneller verkleuring veroorzaken. Wij zijn erg fan van de Shield & Shine van Abstract, we hebben er zelden of nooit problemen mee.

 

2. Blootstelling intense UV-stralen

Meestal gebeurd een verkleuring op een vakantie met veel zon. Een intense periode met veel UV-stralen, veel buiten, vooral tijdens de piekuren van de zon rond de middag (hoge concentratie UV-stralen) wanneer de zon het felste is kan verkleuring beïnvloeden. We merken ook vaak dat neonkleuren vlekkering worden in extreem zonlicht maar na afkoeling en donkere plaats (nacht) weer normaal zijn. Bij neonkleuren is het resultaat vlak na de behandeling niet zo fel maar na enkele uren veel intenser.

3. Chemische reactie

In de zomer kom je met meer chemische stoffen in contact. Denk maar aan zwembaden op vakantie met veel chloor in het water of zout zeewater. Insectenwerende sprays of melk moet je ook voorzichtig zijn. Deze stoffen hebben altijd invloed op de kleur en glans van je kunstnagels. Om dit te voorkomen is het aan te raden om regelmatig je handen te wassen na blootstelling aan deze stoffen.

4. Zonnecréme

In zonnecréme zitten ook chemische stoffen. De filters in een zonnecréme daar komt altijd chemie aan te pas of hij nu mineraal, fysisch of chemisch is, ook dit kan invloed hebben op je kleur. Cosmetica met zelfbruiner, zilvershampoo om je haar te wassen dit zijn ook producten die invloed kunnen hebben op de verkleuring van je nagels.

 

5. Oude topcoat

Een topcoat met UV-filter verliest na verloop van tijd zijn werking. De meeste blijven 12 maanden goed, ook extreme temperaturen zijn niet goed hiervoor.

 

Nog enkele tips om verkleuring te voorkomen.

  • Gebruik een goede topcoat met UV-filter.
  • Kies voor kwalitatieve producten die Europees goedgekeurd zijn bij een erkende verdeler.
  • Beperk overmatige zon tijden de piekuren.
  • Handen wassen na zonnecréme, insecten spray, self-tan,...
  • Handen wassen na een duik in het zoute zeewater of zwembad met cloor.
  • Check de houdbaarheid van je topcoat.

 

 

Conclusie:

Essentieel is een topcoat met UV-filter in de zomer, maar ook andere factoren hebben dus duidelijk invloed. Chemische stoffen, cosmetica, extreem zonlicht, lage kwaliteit aan producten,... zijn allemaal triggers om je nagels te laten verkleuren.

Advies:

Wij raden deze topcoat aan Shield & Shine. Dit is voor ons een absolute topper. Nog vragen hierover? We helpen je graag op shop@drecosmetics.be

Volg ook onze pagina Drecosmetics op instagram voor meer tips en veel succes.

 

 

 

 

← Vorige

0 reacties

Laat een reactie achter