Suikerontharing, door Flair uitgetest – Dré Cosmetics

Translation missing: en.general.ie11_support_message

SUIKERONTHARING 
UITGETEST 
DOOR FLAIR 

Door Flair-beautyredactrice Charlotte De Loose
Dit artikel is verschenen op flair.be (18 augustus 2021)

Beautyredactrice Charlotte: ‘Ik testte in mijn carrière al héél veel verschillende beautybehandelingen uit, maar verrassend genoeg liet ik me nog nooit waxen. Toen me gevraagd werd om een suikerontharing te gaan uittesten bij Dré Cosmetics, was mijn antwoord volmondig “ja”.

Ik ben inmiddels 33 weken zwanger en ik kan je verzekeren dat je benen scheren dan een hachelijke onderneming is. Ik had al vernomen dat een suikerontharing doorgaans minder pijnlijk is en ook milder voor je huid, dus het sprak me alvast meer aan dan een klassieke waxbeurt.’

‘Ik kom aan op de hoofdzetel van Dré Cosmetics, waar ook de opleidingen voor suikerontharing worden gegeven aan schoonheidsspecialisten. Ik word er ongelofelijk warm ontvangen door eigenares Hilde. Ze geeft me meteen wat meer info over wat suikerontharing precies inhoudt en stelt me gerust dat het een aangename en vlotte behandeling wordt. Ik laat zowel mijn oksels als mijn onderbenen ontharen en kan bevestigen dat zo’n suikerontharing niet pijnlijk is. Volledig pijnloos is misschien veel gezegd, je voelt het en het hangt wellicht af van je pijngrens hoe je het ervaart, maar ik vind het zeker en vast prima te verdragen.’

‘Eerst wordt mijn huid schoon en vetvrij gemaakt en vervolgens brengt Hilde poeder aan om de huid volledig droog te maken. Dit zorgt ervoor dat de suikerpasta nog beter vasthecht aan de haartjes. Hilde kneedt een bolletje suikerpasta tussen haar vingers en gebruikt het om de verschillende zones te ontharen. Hetzelfde bolletje wordt dus de hele tijd gekneed, uitgestreken op je huid, losgetrokken en vervolgens opnieuw gebruikt. Best zuinig!

Ik ben héél blij met het resultaat. Ik scheer mijn oksels en benen altijd met een scheermesje, dus zo glad als nu zijn ze nog nooit geweest.
Charlotte De Loose, beautyredactrice Flair 

Alles wat je moet weten voor je het laat doen...

Suikerontharing is vergelijkbaar met een klassieke waxbeurt, met als grote verschil dat suikerhars of suikerpasta 100% natuurlijk en vegan is. Het bestaat uitsluitend uit water, suiker en citroen. Gemiddeld ga je om de 4 à 6 weken terug voor een suikerontharing.

De voordelen van suikerontharing

 • De pasta wordt warm gehouden, maar is niet zo warm als klassieke hars. Er is dus minder kans dat je je verbrandt.
 • De ingrediënten zijn mild voor de huid, waardoor je na de behandeling minder risico loopt op irritatie en roodheid.
 • Bij het ontharen met suikerpasta wordt er met de haarrichting mee onthaard, in tegenstelling tot een klassieke waxbeurt, waarbij tegen de haarrichting wordt onthaard. Dit maakt het minder pijnlijk en leidt tot minder irritatie.
 • Suikerpasta heeft maar een kort ingrediëntenlijstje, dus de kans op een allergische reactie is ook kleiner.

 • Belangrijk om te onthouden voor je naar je eerste afspraak gaat...

  • Ben je gewoon om te scheren, dan stop je best 10 dagen voor je eerste suikerontharing. De haartjes moeten ongeveer een rijstkorrel lang zijn bij de eerste beurt.
  • Scrub je huid niet gedurende 24 uur voor de ontharing. In tegenstelling tot klassieke hars heeft suikerpasta de dode huidcellen net nodig om zich aan vast te hechten.
  • Breng de avond voor en de dag van de suikerontharing geen bodylotion, crème, olie of andere hydraterende producten meer aan. Zo hecht de suikerpasta beter vast aan de haartjes.

  Wil jij ook suikerontharing ervaren? Breng dan een bezoek aan een ROYX PRO schoonheidsinstituut in jouw buurt. Je vindt ze hier.

  Ben jij zelf schoonheidsspecialiste en wil je suikerontharing aanbieden in jouw instituut? Klik dan hier om je in te schrijven voor onze basisopleiding level 1.

  Link naar Flair-artikel: Suikerontharing, alles wat je moet weten voor je het laat doen.

  Link naar Flair-artikel: Suikerontharing, uitgetest!